Infosys Sample Questions & Answers

Infosys Reasoning Ability Questions and Answers

Q1. In the class interval 13-23, 23 is known as .
A. Frequency
B. Class width
C. Upper class liMit
D. Lower class liMit
Answer: C

Q2. For the class interval 72-93, the class width is .
A. 20
B. 21
C. 93
D. 72
Answer: B

Q3 Direction: The question below consists of a question and two stateMents NUMBered I and II given, You have to decide whether the data provided in which of the stateMents are sufficient to answer the question. Choose your answer froM the options based on this.
Z is in which direction with respect to T?
I) T is south of A & south east of B.
II) Z is east of B & A.
A. The data in stateMent I alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent II alone is not sufficient to answer the question.
B. The data in stateMent II alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent I alone is not sufficient to answer the question.
C. The data either in stateMent I alone or in stateMent II alone is sufficient to answer the question.
D. The data in both stateMents I and II together is necessary to answer the question.
Answer: D

Q4. Direction: The question below consists of a question and two stateMents NUMBered I and II given. You have to decide whether the data provided in which of the stateMents are sufficient to answer the question. Choose your answer froM the options based on this.
What is the code for the word ‘COLD’?.
I. The code for the word ‘ROLE’ is 18,15,12,5.
II. The code for the word ‘ART’ is 1,18,20.
A. The data in stateMent I alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent II alone is not sufficient to answer the question.
B. The data in both stateMents I and II together is necessary to answer the question.
C. The data in stateMent II alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent I alone is not sufficient to answer the question.
D. The data either in stateMent I alone or in stateMent II alone is sufficient to answer the question.
Answer: D

Q5. The range of the data 7, 10, 6, 72, 83, 60, 12, 5 is .
A. 78
B. 85
C. 72
D. 83
Answer: A

Q6. In the question below, three stateMents are given, followed by two conclusions, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMMonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follows frOM the given stateMents.
Statements:
All shoes are legs. SOMe legs are pairs. SOME pair are hands.
Conclusions:
I. SOMe hands are shoes.
II. SOMe pairs are shoes.
A. Only conclusion II follows.
B. Only conclusion I follows.
C. Both conclusion I and II follow.
D. Neither conclusion I nor II follow.
Answer: D

Q7. Direction: The question below consists of a question and two stateMents NUMBered I and II given. You have to decide whether the data provided in which of the stateMents are sufficient to answer the question. Choose your answer froM the options based on this.
AMOng persons S, T, U, V, W and B who is the tallest?
I. U is taller than only two persons. T is taller than S but not the tallest. W is taller than only B. II. S is shorter than only two persons. W is taller than B but shorter than U. U is shorter than S. T is shorter than V.
A. The data in stateMent I alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent II alone is not sufficient to answer the question.
B. The data in stateMent II alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent I alone is not sufficient to answer the question.
C. The data either in stateMent I alone or in stateMent II alone is sufficient to answer the question.
D. The data in both stateMents I and II together is necessary to answer the question.
Answer: C

Q8. In the question below, two stateMents are given, followed by two conclusions, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMMonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follows frOM the given stateMents.
Statements:
SOME Apples are Mangoes.
All Mangoes are Bananas.
Conclusion:
I. All Apples are Bananas.
II. SOMe Apples are not Bananas.
A. Only conclusion II follows.
B. Only conclusion I follows.
C. Both conclusion I and II follow.
D. Either I or II follows.
Answer: D

Q9. Direction: The question below consists of a question and two stateMents NUMBered I and II given, You have to decide whether the data provided in which of the stateMents are sufficient to answer the question. Choose your answer froM the options based on this.
Six friends, L, M, N, O, P and Q are sitting in a row facing north. What is the position of Q with respect to the position of P?
I. L is sitting fourth to the right of M whose only neighbour is Q.
II. O is sitting second to the right of P.
A. The data in stateMent I alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent II alone is not sufficient to answer the question.
B. The data in stateMent II alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent I alone is not sufficient to answer the question.
C. The data either in stateMent I alone or in stateMent II alone is sufficient to answer the question.
D. The data in both stateMents I and II together is necessary to answer the question.
Answer: D

Q10. In the question below, two stateMents are given, followed by two conclusions, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMMonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follows frOM the given stateMents.
Statements:
Only a few A is B. Only a few B is C. Conclusion:
I. All A is B is a possibility.
II. All C is B is a possibility.
A. Only conclusion II follows.
B. Both conclusion I and II follow.
C. Only conclusion I follows.
D. Neither conclusion I nor II follow.
Answer: A

Q11. For the class interval 72-93, the class width is .
A. More than one
B. Zero
C. One
D. Less than one
Answer: A

Q12. In the question below, two stateMents are given, followed by two conclusions, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMMonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follows frOM the given stateMents.
Statements:
No car is green.
SOME trains are green.
Conclusion:
I. No green is car.
II. SOMe trains are car.
A. Both conclusion I and II follow.
B. Neither conclusion I nor II follow.
C. Only conclusion I follows.
D. Only conclusion II follows.
Answer: C

Q13. Frequency of any observation can’t be .
A. 3
B. 2.5
C. 22
D. 5
Answer: B

Q14. In the question below, two stateMents are given, followed by two conclusions, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMMonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follows frOM the given stateMents.
Statements:
SOME A are B.
No B is C.
Conclusions:
I) SOME B are C.
II) All A being C is a possibility.
A. Both conclusion I and II follow.
B. Neither conclusion I nor II follow.
C. Only conclusion I follows.
D. Only conclusion II follows.
Answer: B

Q15. Direction: The question below consists of a question and two stateMents NUMbered I and II given, You have to decide whether the data provided in which of the stateMents are sufficient to answer the question. Choose your answer froM the options based on this.
How is C related to D?
I. A is the only son of C who is the father of E.
II. E is the sister of A and MOTher of D.
A. The data in stateMent I alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent II alone is not sufficient to answer the question.
B. The data in stateMent II alone is sufficient to answer the question while the data in stateMent I alone is not sufficient to answer the question.
C. The data in both stateMents I and II together is necessary to answer the question.
D. The data either in stateMent I alone or in stateMent II alone is sufficient to answer the question.
Answer: C

Infosys Mathematical Ability Questions and Answers

Q1. 20 years before, the age of Rony’s father was 12 tiMes of Rony’s age. At present, his age is 2 tiMes of Rony’s age. Find the present age of Rony.
A. 20 years
B. 24 years
C. 26 years
D. 22 years
Answer: D

Q2. Select the pair that is related on the saMe basis to the pair given in the question. FIZU : HABI :: ?
A. MEVO : OOXA
B. CATI : EYRU
C. HEPO : FORI
D. LICA : NAEO
Answer: D

Q3. Which two signs should be interchanged to Make the below equation MatheMatically correct? 4 + 8 ÷ 16 x 13 – 7 = 8
A. – and +
B. x and ÷
C. + and x
D. ÷ and –
Answer: C

Q4. If signs ‘+’ and ‘-’ and nuMbers 7 and 6 are used interchangeably, then which of the following equation would be correct?
A. 7 x 2 + 6 – 5 = 8
B. 5 + 7 x 2 -6 = 0
C. 7 -6 + 3 x 5 = 30
D. 6 x 7 + 5 -8 =20
Answer: B

Q5. If ‘+’ Means ‘x’, ‘÷’ Means ‘+’, ‘-’ Means ‘÷’ and ‘x’ MEans ‘-’. Which of the following will be the value of the
expression 32 ÷ 8 – 4 x 12 + 4 = ?
A. 12
B. 1/12
C. 40
D. -14
Answer: D

Q6. If ‘+’ Means ‘-’, ‘-’ Means ‘÷’, ÷ ‘’ MEans ‘x’, and ‘x’ MEans ‘+’. Which of the following will be the value of the expression?
245 – 35 ÷ 3 + 14 x 36
A. 58
B. 45
C. 37
D. 43
Answer: D

Q7. In a class, RAM’S rank frOM top is 12 and RaMesh’s rank frOM bottoM is 27. If they interchange their
positions, RAM’s rank beCOMes 18th frOM the top. How MANY students are there in the class?
A. 42
B. 43
C. 45
D. 44
Answer: D

Q8. Consider the nuMber 57645361, if the digit at unit place is decreased by 1, the digit at tens ‘place is increased by 2, the digit at hundreds’ place is decreased by 1, the digit at thousands’ place is increased by 2 and so on, then after rearranging how Many nuMber appears twice?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 1
Answer: A

Q9. In a certain code language, ‘FAN’ is written as “21”, then how will “COME” be written in that code language?
A. 35
B. 34
C. 36
D. 37
Answer: C

Q10. If ‘A’ MEans ‘subtraction’, ‘B’ MEans ‘division’, ‘C’ MEans ‘Multiplication’, and ‘D’ Means ‘addition’, then
what will be the value of the following expression? 18 A 15 B 75 C 90 D 23
A. 18
B. 15
C. 23
D. 33
Answer: C

Infosys Verbal Ability Questions and Answers

Q1. Fill in the blank with the Most appropriate choice Those unfAMIliar with the saga are bound to be Mystified by the More plot twists.
A. arcane
B. aesthetic
C. arbitrary
D. anoint
Answer: A

Q2. Select the word segMent that substitutes (replaces) the bracketed word seGMent correctly and COMpletes
the sentence Meaningfully. Select the option ‘no’ correction ‘required’ if the sentence is correct as given. The goverNMent appears (to be at war with it’s own people.)
A. No correction required.
B. to be at war against it’s own people.
C. to be at war with its own people.
D. to be on war with it’s own people.
Answer: C

Q3. The sentence below has been divided into three parts. Select the part of the sentence that has an error. If the sentence has no error, select the option ‘No Error’. This vacuuM not only holds products in place, it also COMpacts the package size, reducing the aMount of space they take up in cartons.
A. the aMount of space they take up in cartons.
B. also COMpacts the package size, reducing
C. This vacuuM not only holds products in place, it.
D. No Error
Answer: C

Q4. Select the word segMent that substitutes (replaces) the bracketed word seGMent correctly and COMpletes the sentence Meaningfully. Select the option ‘no’ correction ‘required’ if the sentence is correct as given. (This bridge neither crossed the ThAMEs, and neither gave) access to a now lost island in the river.
A. This bridge either crossed the THAMes, and nor gave
B. This bridge neither crossed the THAMes, and nor gives
C. No correction required
D. This bridge either crossed the THAMes, or gave
Answer: D

Q5. In the question one stateMent is given, followed by two course of actions, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMMonly known facts. You have to decide which of the given course of actions, if any, follows frOM the given stateMent. StateMent: Students at tiMes are not able to pass HOMe exAMS MArginally. Course of action: I. Borderline cases should be allowed to take a re-test. II. MiniMuM Passing Marks for HOMe exaMS SHould be revised and brought down to a lower level.
A. Neither I nor II follow.
B. Either I or II follows.
C. Only II follows.
D. Only I follows.
Answer: D

Q6. Select the word segMent that substitutes (replaces) the bracketed word seGMent correctly and COMpletes the sentence Meaningfully. Select the option ‘no’ correction ‘required’ if the sentence is correct as given. (The transit of the Planet of Love happen in pairs), eight years apart every century.
A. The transits of the Planet of Love happens at pairs
B. The transit of the Planet of Love happen in pairs
C. The tranists of the Planet of Love happen in pairs
D. No correction required
Answer: A

Q7. The sentence below has been divided into three parts. Select the part of the sentence that has an error. If the sentence has no error, select the option ‘No Error’. Hong Kong has been endowed with one of the finest natural harbour in the world.
A. No Error
B. harbour in the world.
C. with one of the finest natural
D. Hong Kong has been endowed
Answer: B

Q8. Fill in the blank with the MOSt appropriate choice.
Foetal screening uses ultrasound scanning to find certain abnorMalities in the baby.
A. enfevering
B. anoMaly
C. abeyance
D. snuggle
Answer: B

Q9. The sentence below has been divided into three parts. Select the part of the sentence that has an error. If
the sentence has no error, select the option ‘No Error’.
An independent enquiry headed by Anthony White QC in 2011 further exAMIned the clAIMS but also exonerated Coucher.
A. An independent enquiry headed by
B. No Error
C. Anthony White QC in 2011 further exAMIned
D. the clAIMS but also exonerated Coucher.
Answer: C

Q10. Fill in the blank with the MOSt appropriate choice.
I often feel I aM an , that I would be MORe at HOMe at the turn of the century than today.
A. avarice
B. apathy
C. anachroniSM
D. analogous
Answer: C

Q11. In the question one stateMent is given, followed by two inferences, I and II. You have to consider the stateMent to be true even if it seeMS to be at variance frOM COMmonly known facts. You have to decide which of the given interferences, if any, follows frOM the given stateMent.
Statement:
No one could deny Wheatley’s reMarkable achieveMent in being the first African AMErican of either gender to
publish a book in colonial AMerica, a tiMe and place where slaves’ very huManity was questioned.
Inference:
I. Wheatly was the First African AMErican lady to be educated.
II. Wheatly was an African AMerican slave.
A. Only I follows.
B. Only II follows.
C. Either I or II follows.
D. Neither I nor II follow.
Answer: D

Q12. Select the word seGMent that substitutes (replaces) the bracketed word seGMent correctly and COMpletes the sentence Meaningfully. Select the option ‘no correction required’ if the sentence is correct as given.
Jane was asked by her (aunt, “Where were you last night”.)
A. aunt that, “Where were you last night?”
B. No correction required
C. aunt, “Where had you been you last night.”
D. aunt, “Where were you last night?”
Answer: D

Q13. Fill in the blank with the MOSt appropriate choice.
Obesity is also a progressive condition, unlike anorexia nervosa, which tends to with age.
A. inebriate
B. aMeliorate
C. negate
D. struggle
Answer: B

Q14. The sentence below has been divided into three parts. Select the part of the sentence that has an error.
If the sentence has no error, select the option ‘No Error’.
A cascade of events Must occur for a neurotransMitter stiMuli to lead to cellular response.
A. No Error
B. lead to cellular response.
C. for a neurotrANSMitter stiMuli to
D. A cascade of events Must occur
Answer: C

Q15. In this question, a stateMent has been given, followed by two assuMption nuMbered I and II. Analyse the two assuMptions together and deterMine which of theM follows.
Statement:
The use of breath analysis to check if the drivers are drunk has been stopped by the traffic police to prevent the spread of the Coronavirus to the traffic police.
Assumptions:
I. Corona virus can be passed on to traffic police only by drunken people.
II. The traffic police do not want to be infected with the Coronavirus.
A. Either assuMption I or assuMption II is iMplicit.
B. Only assuMption II is iMplicit.
C. Neither assuMption I nor assuMption II is siMplict.
D. Only assuMption I is iMplicit.
Answer: B

A passage is given with 5 questions following it. Read the passage carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives
Although there is a great deal of variation within each gender, on the average, MEn and wOMen discuss a surprisingly different range of topics. According to SOMe studies, wOMen and Men ranging in age frOM seventeen to eighty described the range of topics each discussed with friends of the sAME sex. Certain topics were COMMon to both Men and wOMen; work, Movies, and television proved to be frequent topics for both groups. The differences between MEn and wOMen were MOre striking than the SIMilarities. FeMale friends spent Much MOre tiMe discussing personal and dOMestic subjects, relationship probleMS, fAMIly, health and reproductive MATTers, weight, food and clothing. Men, on the other hand, were MOre likely to discuss MUSIC, current events, sports and business. WOMen were MOre likely to gossip about close friends and faMily. By contrast, Men spent MORe tiMe gossiping about sports figures and Media personalities. These differences can lead to frustration when Men and wOMen try to converse with one another.
Q16. According to the passage, which of the following option is incorrect? Choose one option.
A. Topics like work, MOVies and television are both COMMon topics between Men and wOMen.
B. WOMen like to gossip while Men do not.
C. Men are MOre inclined towards topics, like current affairs, sports and business.
D. Men and wOMen discuss a surprisingly different range of topics.
Answer: B

Q17. According to the passage, after what age does the range of topics, that each gender finds interesting, starts to differ?
A. 17
B. 22
C. 43
D. 50
Answer: A

Q18. According to the passage which of the following is not a topic discussed by feMales often?
A. Matters related to health and fAMIly
B. Personal and dOMestic subjects
C. Topics which include food, clothing and weight.
D. Current affairs
Answer: D

Q19. According to passage, why do Men and woMen find it frustrating to converse?
A. Because MEn and woMen inherently have nothing in COMMon.
B. Because WOMen like to gossip while MEn like to discuss.
C. Because both the genders are polar opposites of each other.
D. Because of dissiMilar tastes in topics they like to have a conversation in.
Answer: D

Q20. It was ALMost IMpossible for hiM to put out of his Mind the words which he heard frOM his clever father-in-law.
A. inspiring
B. witty
C. sarcastic
D. soothing
E. exhortative
Answer: B

Infosys Pseudocode Questions and Answers

Q1. What will happen when the following pseudocode is executed?

Set Integer Emp_no=101Set Integer salary=0while (Emp_no=501)
    salary=salary+100 
      display salary
end-while

A. Code executes successfully and value of salary is displayed once.

B. Code executes successfully and nothing is displayed.

C. Code executes successfully and value of salary is displayed infinite number of times.

D. Compile time error.

Answer: C

Q2. What will happen when the following program is executed?

Set Integer res=0do
          --res
          display res
            res++
while(res>=0)
    end do-while

A. Code will run infinite number of times.

B. The program will not enter the loop.

C. Code will execute and value of res will be displayed twice.

D. Code will execute and value of res will be displayed once.

Answer: A

Q3. How many times will ‘#’ be displayed?

for m = 0 to 4 step 1 dofor n=0 to 4 step 1 do
        display '#'end-forif(m==2) then dobreakend-ifend-for

A. 15

B. 1

C. 2

D. 8

Answer: A

Q4. What will be the output of the following pseudocode?

for i=0 to 4 step 1 do
        If  i==i++ + --i then do
                      display i
             end-ifend-for

A. 0

B. 3

C. 1

D. 2

Answer: A

Q5. What will be the output of the following pseudocode? 

Set Character c='7'switch(c)
                  case '1': display "One"case '7': display "Seven"case '2': display "Two"default: display "Hello"break
          end-switch

A. SevenTwoHello

B. OneHello

C. SevenTwo

D. Seven

Answer: A

Q6. What will be the output of the following pseudocode? 

Integer a, b, c
Set a = 4, b = 3, c = 1if (a >> (c-1) && b << (c + 1))
       a = a + c
Else
       b = a <<< C
End if
Print a - b + c

A. 3

B. 5

C. 8

D. None of these

Answer: A

Q7. What will be the output of the following pseudocode? 

Integer a, p
Set a = 5
a = a + 1
a = a * 2
a = a / 2
p = a / 5 + 6
print p

A. 0

B. 1

C. 2

D. 7

Answer: D 

Q8. What will be the output of the following pseudocode? 

Integer a, b, с
Set b = 8, a = 2
c = a ^ b 
if (( c ^ b))
       b = 0
End if
Print b

A. 3

B. 0

C. 10

D. 2

Answer: B 

Q9. What will be the output of the following pseudocode?

Integer a, b, c
Set b = 40, a = 20, c = 20
a = a + c
c = c + a
a = a + c
c = c + a
Print a + b + c

A. 40

B. 100

C. 300

D. None of these

Answer: C

Q10. What will be the output of the following pseudocode?

Integer a, b
Set a = 1, b = 1 
a = (a ^ 1) & (1) + (b ^ 1) & (1)
Print a + b

A.1

B. 2

C. 0

D. None of these

Answer: A

Infosys Puzzle Solving Questions and Answers

Q1. Which nuMber should replace the question Mark in the series: 14, 17, 22, 29, ?
A. 40
B. 39
C. 38
D. 43
Answer: C

Q2. If SUM of digits of a NUMber 3Q6 is 9 then Q is .
A. Three
B. Two
C. One
D. Zero
Answer: D

Q3. If X + X + X =33; X + Y + Y = 31 then X + Y = ?
A. 21
B. 18
C. 16
D. 12
Answer: A

Q4. The MIssing nuMber in the sequence : 25, 36, 49, ?, 81 is .
A. 64
B. 60
C. 72
D. 68
Answer: A

Leave a Comment